ERVAREN

Kleermaker

U bent op zoek naar een ervaren kleermaker? Emin, heeft ondertussen al meer dan 20 jaar zijn naaiatelier. In het begin lag de focus vooral op het uitvoeren van retouches voor gerenommeerde boetieks in en buiten Antwerpen, en kleding op maat.

De kleermaker Emin Aliyev ontwerpt – samen met u – uw maatkleding. Hij begeleidt u – stap voor stap – bij het uitkiezen van de stof, de snit, de voering, de knopen, en overige afwerkingen …

Ervaren kleermaker nodig?

SuitSolutions heeft een eigen atelier voor maatwerk, herstellingen en retouches van allerlei kleding

ervaren kleermaker antwerpen emin aliyev Kleermaker

Onze kleermakersdiensten

Kleding op maat laten maken (retouches)

Sinds enkele jaren is er ook meer en meer de vraag naar een kleermaker met oog voor de juiste pasvorm – of het nu is om bestaande kledingstukken te actualiseren of nieuw aangekochte merkkledij perfect te laten aanpassen (retouches) – of kleding op maat te maken.

Volledige Maatkleding

SuitSolutions biedt de hedendaagse stijlvolle man eveneens maatwerk aan zeer scherpe prijzen. De kostuums, vesten en overjassen worden volgens de traditionele ambachtelijke methodes gemaakt met duurzame kwalitatieve stoffen zoals vitale Barberis, Ariston, Holland & Sherry, Scabal, etc…

Kledingherstellingen

We kennen het allemaal, uw mooiste jasje, broek of rok heeft een scheur, de rits is stuk. Het zou een zonde zijn om uw dure kleding en laat staan lievelingskleding zomaar weg te gooien terwijl u deze nog kunt dragen. Daarom herstellen wij ook uw kledingstukken zodat u ze nog enkele jaren kunt dragen!

Hoe gaat een kleermaker te werk?

Stap 1: Afspraak maken

Om er zeker van te zijn dat we in alle rust uw maten kunnen opmeten, raden we u aan om vooraf een afspraak te maken. Samen met u bekijken we een ideaal moment tijdens of na de kantooruren wanneer het u past!

Stap 2: Maten opnemen

Een perfecte pasvorm is cruciaal bij maatwerk. De kleermaker neemt de maten van u op, zo kan hij de perfecte pasvorm bepalen van uw kledingstuk.

Stap 3: Keuze stoffen & accessoires

Na het opmeten van uw maten, bespreken we samen met u de mogelijke stoffen, de kleur van de voering en alle mogelijkheden. De kleermaker geeft u professioneel advies over alle mogelijke afwerkingen.

Stap 4: Aflevering van creatie

Afhankelijk van de complexiteit is na enkele weken u kostuum op maat, colbert, hemd, broek of andere creatie uit meerdere delen klaar. De kleermaker bekijkt samen met u of alles comfortabel aanvoelt.

kleermaker maatkleding Kleermaker
kledingretouches Kleermaker

Echte ambacht: meer dan enkel maatkleding ontwerpen

Het beroep van een kleermaker bestaat hoofdzakelijk uit het maken van kleding op maat. De ambacht is al duizenden jaren oud en dateert van de oude Grieken en Romeinen. Het gaat hier over verschillende soorten kleding zoals broeken, rokken, jassen, hemden, colberts maar ook kostuums.

Een goede kleermaker maakt niet alleen nieuwe kleding, maar herstelt ook kleding of past deze aan op basis van de lichaamsmaten. Het gaat bijvoorbeeld over een rits herstellen of een broek of vest innemen. Daarom spreken we ook van een coupeur, tailleur of kostuumontwerper!

Alle eigenschappen van een goede kleermaker

  • Is een perfectionist – hij gaat heel precies te werk om de klant een kledingstuk aan te bieden dat precies past en mooi is afgewerkt
  • Is nauwkeurig – niet alleen door werk te leveren dat in lijn is met de verwachtingen van de klant maar ook de afwerking van de creatie
  • Stipt – dit door de kledingstukken op tijd klaar te hebben op een afgesproken datum zodat u dit kunt dragen voor de gelegenheid
  • Energiek, klantgericht, creatief – zijn natuurlijk ook nog belangrijke eigenschappen of competenties van een goede kleermaker.
retouches naaiatelier Kleermaker
kleermaker naaiatelier antwerpen suitsolutions 1 Kleermaker

Ervaren kleermaker met eigen atelier in België

Bent u op zoek naar een ervaren kleermaker in België? SuitSolutions heeft zijn kleermakerswinkel in het centrum van Antwerpen. Onze klanten komen vanuit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel, Vlaams-Brabant en ook Nederland voor onze expertise in maatkleding.

Maak een afspraak of kom eens langs in onze kledingwinkel waar we u graag de verschillende mogelijkheden van zowel dames als herenkleding op maat, retouches, herstellingen kunnen tonen.